Logo

Описание

Представяме Ви ДВЕ къщи в общ двор в село Широки дол на 5 км от град Самоков и на 15 км от курорта Боровец и на 40 км. от София. Къщите са с южно изложение и широките балкони предоставят красива гледка към добре оформения двор, а също така и към Рила планина. За удобство на посетителите в двора има обширно закрито барбекю, което може да се използва целогодишно. На разположение на гостите на къщите е отопляем външен басейн с размери: дължина – 10 м, ширина – 4,7 м. и температура на водата 26 градуса. В непосредствена близост до басейна се намира барбекюто.


В КЪЩА 1 има четири просторни спални и един апартамент, всички със самостоятелни бани. Всяка стая е снабдена с климатик,  LED телевизор, кабелна телевизия, безжичен интернет. В общата част има напълно оборудвана кухня, място за хранене, мека мебел с 42- инчов LED телевизор, вградена камина, както и кът за релакс пред нея.
Къщата е с капацитет за  12  души.


КЪЩА 2 се състои от три спални на второ ниво, всички със самостоятелни бани. Всяка стая е снабдена с климатик,  LED телевизор, кабелна телевизия, безжичен интернет. В общата част на първо ниво има напълно оборудвана кухня с място за хранене, вградена камина и кът за релакс с 42- инчов LED телевизор.
Къщата е с капацитет за  6  души.


Основно предимство е изключителното качество на предлаганата услуга, съчетано с приятна, чиста обстановка и красива природа. Всичко това в комбинация с голямо количество приветливост и вежливост. А в сравнение с цените в големите курорти, предлаганите от нас определено ще изненадат приятно всеки гост.


 ОТОПЛЕНИЕ И ТОПЛА ВОДА, ОСЪЩЕСТВЕНИ С РЕСПЕКТ КЪМ ПРИРОДАТА! Високоефективна зелена система състояща се от локална камина с въздуховоди,  високоефективна мултисплит климатична инсталация MITSUBISHI.

 

ЦЕНИ:                                                                         

Период

Цена за ден

Минимален престой

Къща 1

300 лева

2 дни

Къща 2

150 лева

2 дни

 Цените не важат за дните на национални и официални празници!

Цената включва:
   Наем за цялата къща
   Почистване на вилата и смяна на спалното бельо
   Всички режийни разходи
   Оказване на помощ от собственика /отговорника/ при необходимост

Резервация:
   Капаро в размер на 30% от общата наемна цена, по банков път
   Остатъка от наемна цена - 70% се заплаща в деня на настаняване
   Депозит срещу щети: 200 лева /заплащат се в деня на настаняване и се възстановява в пълен размер в деня на напускане, при условие, че не са нанесени никакви щети на имота и имуществото по време на престоя/
 
Забележка:
   Настаняване в деня на пристигане: след  14:00 часа
   Освобождаване в деня на заминаване: до 12:00 часа

Отстъпки:


за по дългосрочен престой, възможност за договаряне на цената!

 

 


УСЛУГИ
ГОСТИТЕ МОГАТ ДА ПОЛЗВАТ БЕЗПЛАТНО:

 
   • Външен басейн през летния сезон с размери 10,0 м на 4,7 м. Басейна е неохраняем и е с работно време от 9,00 ч до 19,00 ч. Забранено е къпането в басейна на лица употребили алкохол или упойващи вещества . Деца до 12 г. се допускат само с придружител.
   • Шезлонг и чадър
   • Закрито барбекю с капацитет 22 места , което може да се ползва целогодишно. Предлагаме на нашите гости, печено прасенце или агне по желание, но с предварителна заявка. Пушенето на барбекюто е разрешено.
   • Маса за тенис
   • Дартс
   • Детска площадка има на 10м. с люлки и пързалки, катерушки и пясъчник, а на 150 м. има парк с пейки, пързалки, люлки и волейболно игрище.
   • Велосипеди под наем за деца и възрастни. Всички велосипеди са модерни, удобни, добре оборудвани и винаги в добро състояние. /допълнително заплащане/
    • В процес на изграждане са мини спа- център със сауна, джакузи, маса за масаж и фитнес.

 

МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ:

Село Широки дол се намира в планински район и по-точно в подножието на планина Плана. То е част от община Самоков, на 5 км от град Самоков и на 15 км от курорта Боровец. По пътя София – Самоков, след местността „Мечката", първата отбивка в дясно.

 

 


 
ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Старата част на селото е разположена в Широк дол, в сърцето на който се намира извиращата на 4 км навътре в планината река Широкодолка. До извора може да се стигне за около два часа като се преминава през водопади и скали. Река Широкодолка се влива в река Палакария, която минава през новата част на селото. Двете реки се вливат в река Искър.

Селището е доста старо. Затова най-красноречиво говори църквата, която е от около 11 век. Както и Калето, което се намира на 1 км от селото. Тази крепост е била едно от последните убежища на Иван Шишман. В близост до селото се намира параклис „Свети Илия".

 

КЪДЕ ГОСТИ МОГАТ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТ И ОТМАРЯТ

• Може да карате ски на Боровец, Говедарци или Мальовица през зимата.
• Да се наслаждавате на слънчевите лъчи на отопляемия открит басейн в двора с размери: дължина 10метра и ширина 4,7 метра.
• Да посетите исторически местности в околностите на Самоков - Исторически музей, Шишманово кале, Женския метох и др.
• Да посетите крепостта «Цари Мали град».
• Да отидете на пикник или разходка до близка местност сами или с водач.
• Къщата предлага велосипеди под наем за деца и възрастни. Всички велосипеди са модерни, удобни, добре оборудвани и винаги в добро състояние.
• Да покарате велосипед в околностите, далеч от шума и натоварения трафик.
• За любителите на риболова река Палакария предлага чудесни възможности, както и яз. Искър.
• Можете да практикувате водни спортове на яз. Искър - водни ски, сърф, или просто да покарате водно колело .
• Да посетите седемте Рилски езера през хижа «Вада» или с лифта през Сапарева баня.
• Да посетите Рилския манастир.